Aurora Kaarna

Praktijk voor Spirituele Ontwikkeling

MINDFULNESS


"Mindfulness" is een andere manier van denken. Een manier van omdenken. Vriendelijke aandacht schenken aan vervelende gedachten stress bijvoorbeeld. En leren niet over jezelf te oordelen. Je leert milder voor jezelf te zijn, de lat niet zo hoog te leggen en te observeren wat er in jezelf gebeurd bij momenten of perioden van stress en negatieve gevoelens. Je kunt nou eenmaal negatieve gebeurtenissen niet voorkomen, maar wel een manier vinden die bij jou past om er op een andere manier mee om te gaan. Wat dan bijvoorbeeld minder energie kost of meer handvaten geeft om er uit te komen.

Bij mindfulness wordt onder andere gebruik gemaakt van ademhalingstechnieken, meditatie, observatie-opdrachten en een dagboekje. Het kan gedaan worden door iedereen van alle leeftijden vanaf ongeveer 8 jaar. 

Mindfulness kan gebruikt worden als individueel middel om iemand te helpen, maar kan ook met een groepje worden gedaan. Dit kan in onze eigen praktijk, op locatie (afhankelijk van de corona-maatregelen) of online via een zoom-bijeenkomst. 

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit kan via het aanmeldformulier hier rechts >>

Op de pagina CURSUSSEN kun je ook zien of er een cursus gepland staat en wat de mogelijke cursusvormen zijn.